UA-38196275-1

diumenge, 21 d’abril de 2013

Literatura, Territori i Educació
Una pebrera o pimentó (o pebre, pebrerot, pebrot o bajoca, tant fa), amb una llegenda: “Açò no és un pimentó torrat”. Un eco de la celebre dita de Magritte: "Ceci n'est pas une pipe", que tanta reflexió ha generat sobre les fronteres entre l’art i la seua representació.
Nosaltres, més modestament, amb un disseny de Vicent Pons, evoquem un pimentó torrat tallat a tires, ingredient bàsic de l’esgarrat, aquell plat evocador dels productes de la terra, il·luminat per la llum de l’oli d’oliva.

Els dies 23 i 24 d’abril celebrem les I Jornades “Literatura, Territori i Educació”. Tres substantius que són una consigna. I, de fons, la poesia d’Estellés i d’Espriu. Serà a València, a la Facultat de Magisteri, amb ponències (Bordons, Díaz-Plaja, Prats, Soldevila, Boira, Palomero, Espriu, Torrent...), una taula rodona sobre Estellés, una ruta literària a l’Albufera seguint Fuster, la projecció de Cos mortal i l’actuació de Ximo Caffarena amb l’Ara Estellés. I, també, una vetlada amb recitacions i l’evocació d’Ovidi Montllor amb “El Diluvi”. I roses de paper i dibuixos de Baixauli. I la bona gent (els alumnes i els mestres). Considereu-vos convidats. Hi ha lloc per tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada